Het jaar 2017 in woord en beeld

(klik op de foto voor meer foto's)


Februari:

Begin februari ben ik naar Zwitserland geweest en heb het nestje van Di Terra Luna bekeken. Binnenkort komt dit meisje naar Nederland: Epic Ellis di Terra Luna (roepnaam Ellis).


Februari:

Pella zet de trend van het jaar door de OB1-wedstrijd in Kerkdriel te winnen. Begin april herhaalt ze dit met alweer een eerste plaats. Medio april behaalt ze haar hoogste puntentotaal en een tweede prijs. Tevens is ze nu zeker van deelname aan het NK


April:

Pella en ik doen mee aan het FMBB in Halle. Ze loopt een prima wedstrijd en kwalificeert zich voor de finale. Ook daar loopt ze heel goed, maar mist de zit-blijf en vergist zich bij het rond de pion gaan. Uiteindelijk eindigen we als 13e. Dat is bij de bovenste helft van het deelnemersveld, dus de doelstelling is gehaald.


Juni:

Het NK Obedience. Pella loopt goed, maar laat wel wat steekjes vallen. Tot het laatste is het spannend, maar ze blijkt toch de tweede plaats behaald te hebben!


Juli/Augustus:

In juli loopt Pella voor het eerst een OB2 wedstrijd, de vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Duitsland. Ze is er eigenlijk nog niet klaar voor, maar scoort toch niet onverdienstelijk.
In augustus loopt ze de Joop de Reus Memorial Obedience wedstrijd bij de KC Roterdam. Ook dan zitten de oefeningen er nog niet allemaal even goed in, maar toch loopt ze op de eerste dag zo goed, dat ze haar diploma OB2 behaalt.


September:

Ondanks dat mijn auto kapot is en we dus met een vervangende auto heen moeten, weet Pella de eerste prijs te behalen in de OB2, met een score die haar tevens een OB2-brevet oplevert! Eind september behaalt ze een wat mindere score, maar wel voldoende om ons te kwalificeren voor het FMBB 2018!


Oktober:

IPO-examen in Stroe. Pella behaalt haar IPO1. Eindelijk heb ik een hond die IPO-gekwalificeerd is. Pella is niet het prototype IPO-hond, maar de punten die ze gekregen heeft zijn volledig verdiend! Trots op mijn knappe meid!


Oktober:

Ace heeft geen goed jaar gehad. In maart kreeg hij rugklachten. Daarna bleek hij een perianaalkliertumor te hebben, die operatief verwijderd moest worden. Ter voorkoming van herhaling moest hij daarna ook nog gecastreerd worden. Na een lange revalidatie loopt hij in oktober eindelijk weer een agility wedstrijd. Hij heeft er veel plezier in, hoewel hij in het laatste rondje wel moe is. De tweede en derde NVBH-agilitywedstrijd loopt hij ook zonder problemen.


November:

De KNPV najaarskeuring speurhonden. Ondanks een groot gebrek aan training behaalt Pella op zaterdag haar certificaat Vlakterevieren met lof. Kalish laat op zondag prachtig speurwerk zien en behaalt het certificaat Speuren A met lof.


December:

Ellis is 1 jaar oud. Ze heeft zich ontwikkeld tot een grote, krachtige dame met een geheel eigen charme en een eigenzinnig, sterk karakter.


December:

Dasha heeft afgelopen zomer een GVS aanval gehad. Ze kwam er gelukkig doorheen en is weer aardig goed te pas. Een scheef koppie en wat evenwichtsproblemen, maar verder heeft ze plezier in het leven. Wel is ze nu volkomen doof. Dat was met de jaarwisseling alleen maar een zegen voor haar! Met haar ruim 13 jaar gaat ze vrolijk het nieuwe jaar in.Laatst gewijzigd op:

frames