Het jaar 2014 in woord en beeld

(klik op de foto voor meer foto's)


Januari / februari:

Ace en Kalish doen het goed in de TWC agility wintercompetitie en mogen beide met hun team naar de finale.


Maart:

Ace maakt zijn debuut in de B2-competitie agility. Aanvankelijk scoort hij veel disken en nauwelijks punten


Mei:

Ace scoort zijn eerste puntjes in de B2-competitie.


Juni:

Kalish doet opnieuw examen Speurhond-1 en ze haalt het dit keer.
Dasha doet mee aan het examen Speurhond-2 en hoewel ze keurig de spitsen en halve cirkel loopt, raakt ze de kluts kwijt door teveel verwarrende konijnensporen.


Juni:

Iets eerder dan gepland doet Pella mee met het VZH-examen van 't Haartje. Ze loopt wat rommelig en is wat afgeleid, maar ze doet alles en ook heel enthousiast. De keurmeester is gecharmeerd van haar en beloont haar met maar liefst 52 punten.


Juli:

G&G-examen bij Speed-Eemland. Pella loopt voor G&GB en haalt met een fraaie 241 punten en een uitmuntend haar diplima.
Ace loopt in de G&G2 verrassend goed, maar komt net 11 puntjes tekort voor een diploma. Kalish vertoont helaas nog steeds al haar oude fouten en scoort daardoor niet hoog.


Augustus:

Eind augustus lukt het eindelijk om met Ace punten te halen voor de B2-competitie. Hij haalt er meteen 91, voldoende om uit de gevarenzone te komen.
Kalish scoort ondertussen gestaag punten en weet zich in de bovenste regionen van de C-competitie te handhaven.


September:

Alweer G&G-examen, dit keer bij 't Haartje. Pella haalt haar G&G1-diploma met 236 punten en de kwalificatie uitmuntend!
Ace (op de foto) loopt in de G&G2 slechter dan in juni. Hij scoort dit keer echter wel op de blijf-oefening en de beoordeling is wat milder. Hij haalt zowaar zmet de hakken over de sloot zijn G&G2-diploma! Kalish doet het niet eens zo slecht, maar zakt weer.


September:

Pella doet mee aan de gedragstest. Ze is loops, maar dat maakt niets uit bij haar. Ze gaat feestend rond en slaagt met lof.
In de inventarisatie wordt ze krapjes aan goedgekeurd voor de werkhondenfokkerij. Met name haar wat scheve oor kan de keurmeesters niet bekoren.


Oktober:

Pella loopt haar allereerste agility-wedstrijd tijdens de NVBH-wedstrijd in Bemmel. Ze doet het erg goed, maar door wat beginnersfoutjes en onervarenheid scoort ze niet hoog.


Oktober:

Pella doet mee aan de VZH-klasse van de Randmerenbokaal, evenals haar zusje Benja. Het wordt een mooi dubbelspel, Benja 1e en Pella 2e plaats.


November:

Dubbel succes voor Pella! In de tweede NVBH-wedstrijd haalt ze zowel op het Vast Parcours als op de jumping een Utje.


December:

In de eindstand van de agility-competitie is het Ace gelukt om in de B2 te blijven. Kalish is ruim in de C-klasse gebleven. Helaas is de kwalificatie voor het FMBB net niet gelukt. Pella heeft dit jaar een zeer succesvol debuut gemaakt, maar heeft net haar 3e Utje niet kunnen scoren.


December:

En zo eindigt een zeer succesvol 2014. Je kunt wel stellen dat het Pella's jaar was: G&GB, G&G1, VZH, Gedragstest met lof en in de agility 2xUtje, 3x een 1e prijs en 1x een 2e prijs.
Ondertussen traint ze rustig door voor IPO, waar ze ook goed in is


December:

Voor Kalish verliep het jaar goed, hoewel ze door haar drukke agilityschema tot tweemaal toe niet aan de KNPV-keuring mee kon doen, waar ze al wel klaar voor is. Dat komt dan komend jaar zeker aan bod!
Halverwege het jaar kreeg Kalish last van haar ellebogen. De ED, die ze al jaren heeft, blijft uiteindelijjk toch teveel last te geven, zodat na onderzoek door een orthopeed op zijn advies haar agility-carrière gestopt wordt. Ze heeft een prachtige carriere gehad, die helaas te vroeg eindigt. Maar er zullen nog voldoende activiteiten voor haar zijn in de toekomst!


Laatst gewijzigd op:

frames