Het jaar 2011 in woord en beeld

(klik op de foto voor meer foto's)


Januari - Februari:

Ace en Dasha doen mee aan de Wintercompetitie agility.
Dasha doet het netjes,
Ace doet veel ervaring op en gaat steeds beter.


April:

Kalish scoort in haar eerste wedstrijd in de C direct puntjes; ze voldoet hiermee al aan het vereiste aantal punten om deel te mogen nemen aan het NK!


April:

Ace haalt in de agility zijn eerste Utje en wint de 2e prijs op het Vast Parcours!


Mei:

Kalish haalt bij de KV Nieuwegein haar G&G2-diploma in haar allereerste G&G2-selectiewedstrijd!
Ook Ace doet het in de G&G1 verrassend goed.

(op de foto: Kalish)


Mei:

Dasha slaagt voor haar Opstap-diploma bij de
SpeurhondenInstructieSchool!

(helaas heb ik hier geen foto van, dus even een andere gebruikt)


Mei:

Kalish wint de 2e prijs in de G&G2-wedstrijd van de NVBH-Deurne !


Juni:

Op 18-jarige leeftijd moet ik helaas mijn Maine Coon poes Tessy laten inslapen. Haar niertjes deden het niet meer. Ze sliep rustig in.


Juni:

Omdat Timber (rechts) anders zo alleen is, heb ik een vriendje voor hem opgezocht: de mooie rooie Caspian. Al heel snel zijn ze de beste maatjes! Omdat Caspian hondjes gewend was, verloopt de kennismaking met de honden ook goed en loopt hij er nu onder- en tussendoor alsof hij nooit anders gedaan heeft. Vooral met Ace kan hij het prima vinden.


Juni:

Kalish haalt een keurige 53e plaats tijdens het NK agility KNK Cynophilia. Niet slecht voor een hondje dat pas net in de C-klasse loopt!


Juli:

Ace haalt tijdens de agility avond-wedstrijd bij de KC Assen zijn derde Utje en promoveert naar de B1 !
In de 3 resterende B1-wedstrijden weet hij leuke punten te lopen en wint zelfs tweemaal prijs. Daarmee bewijst hij dat hij echt in deze klasse thuis hoort.


Augustus:

Dasha en Kalish zijn allebei gesteriliseerd. Bij Kalish zijn via laparoscopie alleen de eierstokken verwijderd. Ze was in no-time weer de oude. Helaas bleken er wat cystes op Dasha's baarmoeder te zitten, dus vond de dierenarts het beter die bij haar te vewijderen. Zij heeft dus een gewone operatie ondergaan, waarbij eierstokken en baarmoeder verwijderd zijn. Sinds de sterilisatie is Dasha een stuk vrolijker geworden, dus het heeft haar echt goed gedaan.


Augustus:

Ace haalt de CSAU en TAN Championnat tijdens de Franse Speciale te Aubigny-sur-Nčre. Omdat hij niet voor de show, maar alleen voor de agility ingeschreven was, mocht hij eigenlijk deze testen niet doen. Maar men gaf toch toestemming. Uiteindelijk bleek het nog een hele klus om na afloop van de TAN zijn welverdiende certificaat te krijgen. Maar de aanhouder wint, dus na enige weken werd het per mail opgestuurd.


September:

Tijdens de BHCN-dag doen Kalish en Sicco allebei mee met de G&G3-wedstrijd. Voor Kalish is het de eerste G&G3-wedstrijd. Ze is er nog niet helemaal klaar voor, dus is het meer als training bedoeld en om te zien hoever ze is. Ze presteert boven verwachting en wint van Sicco. Sicco's slechte knieën zorgen ervoor dat hij niet hoog meer kan scoren. Maar hij vond het weer geweldig om mee te doen en genoot met volle teugen.

(op de foto: Sicco)


September:

De Randmerenbokaal is weer een feestje. Omdat Kalish een agility-wedstrijd heeft, kan ze niet meedoen. Ace wel en hij wint de tweede prijs bij VZH. Jelle mag op bijna 12-jarige leeftijd nog een keer meedoen en presteert ook goed.

(op de foto: Jelle)


Oktober:

Kalish doet het prima in de agility-competitie.
Ze scoort geregeld puntjes en weet zich daarmee ruim te handhaven in de C-klasse (56e plaats).


December:

Kalish doet het goed in de NVBH-agilitywedstrijden. Tot het laatst maakt ze kans om zich te kwalificeren voor het FMBB (= wereldkampioenschap voor Belgische Herders). Helaas scoort ze net iets te vaak een disk, doordat ze de handler te snel af is en de verkeerde hindernis neemt. Ze wordt uiteindelijk 15e (van de 38 3e-graad combinaties), hetgeen zeer verdienstelijk is.
Door slecht weer en autopech vallen de laatste agility-trainingen en wedstrijd uit.
We sluiten het jaar dus lekker lui op de bank af ;-)

(op de foto: Ace en Caspian)


Laatst gewijzigd op:

frames