25-05-06: Agility-teamwedstrijd Maurikse HSV

Op een erg regenachtig voorspelde dag togen drie teams van de HSVDronten richting Maurik. André zou met Sicco en Dasha meedoen, maar omdat Dasha loops was, deed Thea met Jelle in hun plaats mee.
André deed met Sicco mee in een team dat eerder al eens prijzen won op deze teamwedstrijd. Never change a winning team, dus vormde hij weer een team (HSVD Rakkers) met Chantal Hoop en Djilly (Border Collie), Harry Ligtelijn met Banjer (Border Collie) en Godelieve Bouwes met Joey (kruising Friese Stabij). Thea deed met Jelle mee in een team (HSVD Kanjers) met allemaal minder ervaren combinaties: Nataschja van Wooning met Thezz (Tervuerense Herder), Margreet Hoogendoorn met Rambo (Labrador) en Rob Kouwenberg met Brenna (Mechelaar). Op Rambo na (die zijn eerste wedstrijd liep) was het team hetzelfde als vorig jaar.

Er werd begonnen met een Vast parcours. Vooral voor de snelle én tunnelgekke honden zaten er een paar lastige stukken in. Thea wist Jelle netjes rond te krijgen. Latjes tikt Jelle eigenlijk bijna nooit, maar hij maakt nog wel eens een fout op de palen en het afloop-raakvlak van de schutting vindt hij maar een nutteloos geval. Dit keer ging hij keurig door de paaltjes en wist Thea hem zelfs te bewegen het bewuste raakvlak te pakken. Geheel foutloos kwamen ze over de finish. De tijd was wel wat traag, maar Jelle is nu eenmaal niet zo snel en hij gaat zeker niet sneller dan zijn geleider (die ook niet echt snel is). Thea was tevreden en Jelle vond het allemaal best. De rest van het team deed het overwegend goed: Rambo finishte foutloos (met tijdsoverschrijding), Thezz had slechts een foutje (en tijdsoverschrijding). Brenna had weer wat moeite met de sprongen en scoorde een Disk. Het slechtste resultaat mocht weggestreept worden, zodat de score best goed was: een 19e plaats voor de Kanjers.
André had wat meer moeite om Sicco enigszins in het gareel te houden. Met de turbo op full-power scheurde hij weer luid keffend over het parcours. Als hij dan tijdens een sprong ziet dat André een bocht inzet, dan laat hij zijn poten hangen. Dat kostte hem nu twee latjes. Maar verder was het een prima rondje. De rest van het team was ook niet foutloos: Djilly en Joey hadden elk een fout en Banjer had 4 fouten. Omdat ze wel heel snel waren, eindigden de Rakkers als 17e op het Vast Parcours.

Bij de Jumping ging het met Thea en Jelle niet zo vlekkeloos. Allereerst vergiste Thea zich in Jelle. Bij een gebogen lijn met sprongen dacht ze dat hij wel naast haar mee zou komen. In plaats daarvan nam Jelle een rechte lijn en sprong dus over een verkeerde sprong. Tja, gebrek aan kennis en ervaring bij Thea. In het vervolg van het parcours liet Jelle zich weer eens ouderwets gelden. Thea vond hem al slecht op haar commando's reageren en jawel: midden tussen de palen ging meneer zitten poepen! Vorig jaar deed hij het direct na de band, eerder al wist hij bovenop de kattenloop een bruine jongen neer te leggen en ook de Winner-show markeerde hij met een grote hoop. Typisch Jelle. Dan denk je dat hij na twee hopen leeg is, maar hij bewaart er nog een voor speciale gelegenheden. Daar stond Thea dus zonder poepzakje en net als vorig jaar moest ze gered worden door André met poepzakje. Terwijl André de troep opruimde, vervolgde Thea maar haar parcours. Ze was het echter helemaal kwijt, dus het was een eigen versie. Tja, dat maakte dus ook niks meer uit. Ook Brenna haalde een Disk, maar de rest van het team deed het goed: Rambo was weer foutloos en Thezz had een foutje. Uiteindelijk werd het een 29e plaats op de Jumping voor de Kanjers.
André mocht laten zien hoe het dan wel moest. Hij loodste Sicco weer goed rond, wist hem uit de tunnel te houden waar het moest en hem erdoor te sturen waar het hoorde. Helaas gingen er weer twee latjes eraf, maar verder was het een goed rondje. Joey wist foutloos rond te komen, maar Djilly en Banjer scoorden allebei Disk. En zo eindigden de Rakkers als 28e op de Jumping.

Het laatste onderdeel was een estafette. Zo'n 40 hindernissen stonden als één groot parcours opgesteld. Elke teamgenoot deed dan 10 hindernissen. Het estafettestokje werd steeds van de wachtende combinatie aan de finishende combinatie doorgegeven, zodat je tijdens het lopen niet gehinderd werd door iets in je handen. Omdat Jelle niet zo vriendelijk is naar vreemde honden, moest er even een slimme teamindeling gemaakt worden. Daarbij moest ook rekening gehouden worden met de sterke en zwakke punten van de honden. Jelle zou eerst het tweede deel lopen, waarbij hij tussen twee teven zat. De vierde hond, een reu, moest dan echter de wip doen en die vond hij wat eng. Dus werden de twee reuen gewisseld, zodat Jelle als laatste zou lopen. Tevoren liet Thea hem even ruiken aan de teef die voor hem liep. Hierdoor wist hij dat het een teef was, zodat hij die niet zou grijpen. Met een loopse Dasha thuis was Jelle echter zeer in de stemming voor een teef, dus hij werd op slag verliefd. En Thezz vond hem ook leuk, dus dat was snel geregeld. De eerste combinatie liep met slechts twee foutjes. De tweede combinatie liep foutloos. Toen kwam de derde combinatie. Dat ging foutloos totdat Thezz de tunnel in moest. Ze had echter Jelle al zien zitten en wilde naar hem toe. Thea had Jelle al expres wat opzij gezet, maar desondanks waren twee pogingen nodig voordat Thezz de tunnel in dook. Daarna ging het prima, zie het dat Thea even een flinke brul nodig had om Jelle aan zijn verstand te brengen dat hij moest lopen in plaats van teefjes het hof maken. Toen ging het verder prima, hij liep een foutloos rondje. De Kanjers eindigde op de estafette op een 22e plaats.
Bij André's team liep het even wat minder vlekkeloos. Er gingen veel latten af en André liep een Disk met Sicco. Na de band stormde Sicco door in de vaste overtuiging dat hij die sprong dar verderop moest hebben. En daar hielp geen roepen meer tegen, hij nam die sprong en keek toen pas om van "riep je?". Daarna stormde hij nog een tunnel in die niet moest, maar dat maakte alleen voor de tijd uit. De Rakkers scoorden slechts een 37e plaats.

Door de slechte estafette kelderde André's team flink in de totaaluitslag. Het werd dit jaar helaas geen prijs, maar een 32e plaats. Groot was de vreugde bij de HSVD Kanjers: waren ze vorig jaar één-na-laatste, dit jaar stegen ze met stip naar een fraaie 18e plaats. Daarmee waren ze de Rakkers ruim voorbij gestreefd. Ook het derde team, de HSVD Borders, kon daar met een 33e plaats niet aan tippen.

Op een bui in de middag na hield het weer zich redelijk goed. Ondanks dit wat sombere weer was het weer een leuk evenement. Wordt vervolgd, tot volgend jaar!

Resultaten Jelle en Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Hond Plaats Tijd WAF Opmerking
Vast Parcours 41/62 Jelle 87 56:17 0 0 0  
Sicco 67 43:13 0 0 2 2 latjes
Jumping 35/52 Jelle Disk     verkeerde sprong, poepen tussen de palen
Sicco 77 33:51 0 0 2 2 latjes
Estafette   Jelle 22 118:30 4 Jelle foutloos
Sicco 37 93:80 21 Sicco Disk
Totaal   Jelle 18 HSVD Kanjers: Jelle, Thezz, Brenna en Rambo
Sicco 32 HSVD Rakkers: Sicco, Djilly, Banjer en Joey

(Keurmeesters Ton van de Laar & Ron van Straten)
(163 deelnemers, 41 teams)


Laatst gewijzigd op:

frames