G&G2-wedstrijd KC Pampus
(29-02-2004)

Thea pakt een sorteerhoutje aan van de ringmeester. Dit houtje hou je het hele parcours bij je. Dan heeft het genoeg geur opgenomen om de hond in staat te stellen het tussen gelijksoortige houtjes te vinden en terug te brengen. En zo ging het ook, Jelle wist het houtje er feilloos tussenuit te vissen. Bij het terugbrengen kauwde hij wat op het houtje (mag niet) en ging scheef voorzitten, dus wel wat puntjes aftrek.

Jelle zit hier in het vak. Daar is hij over een afstand van 25 meter heengestuurd. Regelmatig heeft hij er last van dat hij niet meer weet wat een vak is, maar vandaag ging het uitstekend, hij ging er in een rechte lijn op af en ging prima in het midden liggen. Een extra commandootje voor het gaan zitten en een te vroege start bij het aansluiten (=vanuit het vak naar de baas en volgen), maar verder OK.

Het was erg koud weer en veel honden hadden moeite met het apporteren van het metaalapport. Is natuurlijk ook erg koud aan je tanden. Jelle deed er echter niet moeilijk over en haalde het voor hem vreemde apport zonder problemen op. Wat scheefzitten levert dan een half puntje aftrek op, maar ach, hij doet het toch maar.

En dan sta je bij de prijsuitreiking te luisteren en hoor je ineens je naam! Derde prijs!! Een fraaie beker, een zak voer en natuurlijk de eer en de roem (of zoiets). En dat in de eerste de beste wedstrijd. Zowel Jelle als Thea hadden nog nooit in een GG2-wedstrijd gelopen. Tja, dan kan je dag niet meer stuk en loop je te stralen van trots. Wat een kanjer is die Jelle toch!


Laatst gewijzigd op:

frames